VaultWall

Muutakin kuin tavallinen palomuuri

Palomuuri mielletään usein hurisevaksi laitteeksi toimiston nurkassa, jonka mainostetaan lisäävän yrityksen tietoturvaa. VaultWall-palomuuripalvelu tekee varmasti saman mitä muut yrityspalomuurit sekä paljon muuta, mutta näkymättömissä ja kuulumattomissa.

VaultWall on virtuaalinen yrityspalomuuri, joka huolehtii ensimmäisenä rajapintana yrityksesi tietoturvasta, tunnistaa jopa tuntemattomia uhkia, yhdistää toimipisteesi yhtenäiseksi verkoksi, mahdollistaa etätyöskentelyn ja paljon kaikkea muuta. Virtualisoitu Datacenter-palomuuripalvelu ei kärsi fyysisistä laitevioista, ei vaadi kertainvestointeja eikä ole toimistosi nurkissa häiritsemässä.

Mitä Vaultwall-palomuuri mahdollistaa yrittäjälle?

Tietoturva

VaultWall-palomuuripalvelu on uuden generaation palomuuri, joka tarkoittaa sitä, että se kykenee tekemään suodatuspäätöksiä muunkin kuin IP-osoitteiden ja porttien perusteella. Palomuuri voi esimerkiksi tunnistaa sovelluksia, kuten Spotify ja WhatsApp, tai etsiä tietoliikenteestä tunnettuja hyökkäysten sormenjälkitunnisteita. Usein sanotaankin, että tietoturvasi on yhtä vahva kuin sen heikoin kohta, mutta VaultWall-palomuuripalvelulla voit paikata myös heikoimpia kohtia, esimerkiksi inhimillisiä käyttäjien virheitä tai palveluihisi kohdistuvia hyökkäyksiä.

Verkon segmentointi

Palomuuri mahdollistaa verkon pilkkomisen eri tietoturvatason alueisiin. Yleisin käyttökohde on vierasverkon rajaaminen yrityksen omasta sisäisestä verkosta. Toisaalta tarve voi olla myös jakaa palvelinverkot tietoturva-asteittain, esimerkiksi siten, että edustapalvelimille pääsee kaikkialta internetistä, mutta tietokantapalvelimille ainoastaan yrityksenne sisäverkosta.

Etätyöskentely

Etätyöskentelyn yleistyessä on tärkeää, että työntekijöiden työnteko ei vaikeudu kotitoimistolla tai vaikkapa junamatkalla. Palomuuripalvelun VPN-paketit mahdollistavat etätyöskentelyn tilanteessa kuin tilanteessa, tarvitset vain toimivan internetyhteyden.

Virtualisointi

Kun palomuuripalvelu tuotetaan virtualisoituna toimintavarmasta konesalista voit luottaa siihen, että palvelu toimii ongelmitta. Laiterikot eivät vaikuta palomuurin toimintaan, eikä sivutoimipisteiden tietoliikenne rampaudu, jos pääkonttorilla tulee tietoliikenneongelmia. Kustannukset ovat aina budjetoitavissa ilman yllättiviä laitehankintoja ja mikä parasta, maksat vain tarvittavasta laskentatehosta.

VaultWall-lisäpalvelut

VaultWall-palomuuripalveluun on saatavilla lukematon määrä hyödyllisiä lisäpalveluita, joista maksat kuitenkin ainoastaan tarvittaessa. Lisäpalveluita ovat esimerkiksi: Etäpistepalvelu, IPsec, VPN-avaimet, Captive Portal sekä Active Directory.  Lisäpalveluista ja niiden teknisistä ominaisuuksista voit lukea lisää alla olevasta painikkeesta.

Jari Lehtonen VaultWall-tuotepäällikkö
Jari Lehtonen

Virtuaalimuurissa säästät aikaa sekä rahaa.

Yrityksien suurimpia haasteita tietoturvan saralla on saada toimiva palomuuriratkaisu. Se vaatii yleensä suuria kertainvestointeja laitteisiin tai asiantuntijoiden laitteiden konfiguraatiota monien tuntien edestä.

Alla käymme lävitse miten yritys voi säästää rahaa sekä aikaa virtuaalisessa palomuuriratkaisussa.

 

Rahallinen säästö:

  • Virtuaalisessa muurissa ei ole suuria kertainvestointeja. Maksat vain ainoastaan kuukausimaksun, et muuta.
  • Ylläpito on vaivatonta ja et joudu maksamaan asiantuntijoille suuria korvauksia palomuurimuutoksista.
  • Kun laitteet hajoavat rautaisessa palomuureissa, joudut aina vaihtamaan uuden tilalle.
  • Et maksa ylläpitolisenssejä etkä takuulisenssejä.

Aikataulullinen säästö:

  • Palomuuri on koko yritysverkon reunalla, jolloin toimit täysin yhden palomuurin kautta.
  • Rikkoutuneiden laitteiden vaihto ja niiden uudelleen konfigurointi.
  • Vikatilanteessa virtuaalisen muurin korjaus on huomattavasti nopeampaa kuin rautaisen.

UKK

Kuka vastaa palomuurin toimivuudesta?

Palveluntarjoaja on aina vastuussa palomuurin toimivuudesta sekä sääntöjen oikeellisuudesta asiakkaan pyyntöjen mukaiseksi. Jotta voimme vastata palomuurin toimivuudesta, olemme pitäneet huolen siitä, että palomuuripalvelu on redundantti ja sietää verkon muita vikatilanteita.

Lue lisää redudanttisuudesta

Voinko ostaa VaultWall palomuuripalvelun ilman TNNetin internetliittymiä?

Kyllä voit. VaultWall-palomuuripalvelu on liitettävissä lisäpalveluihin kuten Etäpistepalvelu ja OpenVPN Etätyöskentely, jolloin saat tietoliikenteeseesi lisätietoturvaa myös ilman tarjoamaamme internetyhteyttä. Sinun on mahdollista liittää myös tarjoamamme VaultCloud-virtuaalipalvelimet palomuuripalveluumme.

Kuka voi tehdä palomuurisääntöihin muutoksia?

Ainoastaan TNNet Oy:n erikseen nimetyt tietoturva-asiantuntijat voivat tehdä muutoksia VaultWall-palomuuripalvelussa. Näin takaamme sen, että säännöt ovat aina tietoturvallisia. Sääntömuutoksia tehdään kuitenkin vain asiakkaan nimeämien henkilöiden kirjallisesta pyynnöstä, ei koskaan ilman.

Kuka voi pyytää palomuurisääntöihin muutoksia?

Ainoastaan asiakkaan nimeämät henkilöt voivat pyytää muutoksia. Muutospyyntöjen on tultava kirjallisesti, tai emme voi niitä suorittaa. Puhelimessa voidaan toki konsultoida ja kysellä apua, ennen sähköpostin lähetystä. Muutostyöt tekee aina TNNet Oy:n erikseen nimetyt tietoturva-asiantuntijat, jolloin säännöt luodaan juuri kuten niiden pitääkin.

Mitä jos palomuurini menee rikki?

VaultWall-palomuuripalvelu ei periaatteessa voi mennä rikki. Palomuuripalvelu on tuotettu virtualisoituna isolta palomuurialustalta, joka on redundanttinen, ja josta on aina ajantasaisest varmuuskopiot. Näin vikatilanteista toipuminen on nopeaa, ilman lisäkustannuksia.

Voinko saada itse tunnukset palomuuripalveluun?

Kyllä. Asiakkaille ei lähtökohtaisesti luovuteta tunnuksia palomuuripalveluun, mutta erillisestä pyynnöstä sekä readonly että täydet admin-oikeudet omaavat tunnukset ovat mahdollisia. Jos asiakkaalle luovutetaan kirjoitusoikeudelliset tunnukset, tulee asiakkaan tilata maksullista käyttökoulutusta ja vastuu palomuurisääntöjen oikeudellisuudesta siirtyy asiakkaalle.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme!

Teemu Bogdanoff
Asiakkuuspäällikkö
Sakari Pöyhönen
Myyntijohtaja
Jari Lehtonen
VaultWall-tuotevastaava

VAULT-TUOTEPERHE

Vault-tuoteperhe on yrityksesi kokonaisvaltainen tietoverkkoratkaisu.

Ole hyvä ja tutustu myös muihin tuoteperheemme tuotteisiin.

VaultCloud

Verkkopalvelut

Yrityksesi IT-infrakumppani

IT-infrapalvelu

DataVault

VaultSec

VaultWall

VaultConnect

VaultHotel

DataVault