Tekniset tiedot

TNNet Oy:n Vaultconnect-tietoliikenneverkko on rakennettu korkea käytettävyys mielessä pitäen. Korkean käytettävyyden takaavat laadukkaat ja skaalautuvat teknologiavalinnat sekä henkilökuntamme kova ammattitaito verkon suunnittelussa ja operoinnissa. Korkeaa käytettävyyttä tukee olennaisesti myös organisaatiomme henkilökunta – meillä tavoitat aina suoraan asiantuntijan, jonka kanssa keskustella mieltä askarruttavista asioista.

Valokuituteknologiaan perustuva siirtoverkko tarjoaa luotettavan pohjan Ethernet-runkoverkollemme. Kaupunkien sisäisissä yhteyksissä käytämme mustaa kuitua tai sen päälle rakennettua passiivista WDM-järjestelmää. Kuten nimikin kertoo, järjestelmässä ei itsessään ole mitään aktiivista komponenttia, vaan se ainoastaan välittää useamman eri aallonpituuden samaan kuitulinjaan käyttäen signaalien summaamiseen prismaa ollen täten immuuni sähkölaitevioille. Kaupunkien väliset yhteydet on toteutettu pääsääntöisesti aktiivisia WDM-valopolkuja hyödyntäen.

Ethernet-runkoverkkomme topologia muodostuu useista yhteen liitetyistä renkaista, mikä takaa aina vaihtoehtoisen reitin löytymisen yksittäisen yhteyden vikaantuessa jopa alle 50ms konvergoitumisajalla. Runkoverkon laitteet ja laitteiden kriittiset komponentit on kahdennettu, jotta toiminta voidaan taata yksittäisen komponentin tai laitteen vikaantuessa. Verkkolaitteidemme suorituskyky ja käytössämme oleva runkoverkon kapasiteetti on mitoitettu kestämään yllättävätkin poikeustilanteet verkon kuormituksessa.

IP-reitittimet, jotka ovat hajautettu ethernet-runkoverkomme reunoille eri datakeskuksissa, hoitavat IP-liikenteen BGP -reitityksen TNNetin ja eri internet-palveluntarjoajien sekä kansainvälisten toimijoiden autonomisten alueiden välillä.

Suomen merkittävimmät internet-palveluntarjoajat ja kansainväliset toimijat ovat jäseninä FICIX:ssä.
FICIX operoi kolmea (3) eri yhdysliikennepistettä, joista tärkeimmät ovat FICIX1 (Espoon Otaniemi) ja FICIX2 (Helsingin Pasila). Vaihdamme liikennettä suoraan merkittävimpien toimijoiden kanssa näissä kahdessa yhdysliikennepisteessä, tarjoten näin ollen asiakkaillemme lyhimmän mahdollisen ja kahdennetun reitin eri operaattoreiden ja palveluntarjoajien verkkojen välillä. FICIX-yhdysliikennepisteissä liikennettä vaihtavat toimijat mainostavat omat sekä omien asiakkaidensa verkot.

Globaaliin internetiin pääsyn mahdollistaa useilta kansainvälisiltä toimijoilta ostamamme korkealaatuiset IP Transit -yhteydet. Varmistuksesta johtuen muutaman IP Transit -yhteyden yhtäaikainen vikaantuminen ei vaikuta verkkomme ulkomaanyhteyksien käytettävyyteen. Ulkomaan liikenteenvaihtokapasiteettia meillä on käytettävissä monikymmenkertaisesti verkon normaaliin käyttöasteeseen verrattuna.

Verkonvalvontamme seuraa verkkomme toimivuutta 24/7/365. Hälytysautomatiikan avulla asiantuntijamme saavat nopeasti tiedon verkon poikkeustilanteista.

Valokuituteknologiaan pohjautuva alhaisen latenssin tarjoava siirtoverkko, nopeasti konvergoituva vikasietoinen ethernet-runkoverkko ja useassa eri maantieteellisessä pisteessä tapahtuva IP-liikenteenvaihto sekä huomattava käytettävissä oleva tiedonsiirtokapasiteetti mahdollistavat korkeimman mahdollisen käytettävyyden ja häiriöttömyyden tiedonsiirrolle.

Vertaile liittymiä

OminaisuusVaultConnect StandardVaultConnect Enterprise
Kapasiteetti8M/1M - 1G/100M8M/1M - 10G/10G
Tekniset toteutusvaihtoehdotADSL, VDSL ja KiinteistökytkinADSL, VDSL, SHDSL, Kiinteistökytkin ja Valokuitu
AsiakaslaitteetTelewell EV902, Inteno DG200/EG400Cisco 800 Series, Actelis ML600 Series, Netgate Pfsense appliance, Huawei S5700/S6700 Series, Extreme Summit X430/X440 Series (laite valitaan teknisen toteutustavan ja asiakkaan tarpeiden mukaisesti)
IP-osoitteetmax 5kpl. dynaaminen julkinen IP-osoite. Mahdollisuus IPv6 -osoitteille jaetusta osoiteavaruudesta. Kiinteät tai dynaamiset julkiset IPv4- ja IPv6 -osoitteet. PI-osoitteiden käyttö mahdollista. Mahdollisuus reverse-määrittelyille. Mahdollisuus IP-osoitteiden rekisteröintiin asiakkaan nimiin.
PalomuuriLisäpalveluna on valittavissa VaultWall palomuuripalvelu.Lisäpalveluna on valittavissa VaultWall palomuuripalvelu.
Multi-VlanEi saatavilla.Tarvittaessa.
PalvelutasoVakiona ei palvelutasoa. Lisäpalveluna tilattavissa paketti Pronssi (12h) tai Hopea (6h) Vakiona paketti Pronssi (12h) Lisäpalveluna tilattavissa paketti Hopea (6h), Kulta (90 min) tai Platina (9 min)*
Valvontapalvelu (vikavalvottu päätelaite)Saatavilla Hopea -palvelutason yhteydessäSaatavilla lisäpalveluna. Sisältyy Hopea, Kulta ja Platina -palvelutasoihin.
Liittymän varmentaminen Ei mahdollista varmentaa liittymää.Saatavilla lisäpalveluna: Mobiilivarayhteys, kiinteä varayhteys tai täysin kahdennettu varayhteys. Multihoming -tuki.
DDoS -suojaus Ei saatavilla. Saatavilla lisäpalveluna.
WLAN Mahdollista hankkia lisäpalveluna WLAN-palvelu. Vain yksi SSID.Mahdollista hankkia lisäpalveluna WLAN-palvelu, joka tukee useita SSID:tä.
Raportointi Ei saatavilla. Saatavilla lisäpalveluna.
NAT-palveluSaatavilla lisäpalveluna. Tarvittaessa.
Asiantuntijatyö Saatavilla lisäpalveluna. Saatavilla lisäpalveluna.
Liitettävissä olevat palvelut: Liitettävissä palomuuripalveluun. Liitettävissä kaikkiin Vault-tuoteperheen tuotteisiin.

* VaultConnect Standard-tuotteessa ei ole mukana palvelutasoa, mutta VaultConnect Enterprise sisältää Pronssi-palvelutason 12 tunnin vasteajalla. Standard-tuotteeseen on saatavilla korotettu palvelutaso lisämaksusta.

Liittymiin on saatavilla lisäpalveluina Vaultwall-palomuuripalvelu.

Ota yhteyttä

Teemu Bogdanoff
Asiakkuuspäällikkö
Sakari Pöyhönen
Myyntijohtaja
Jari Lehtonen
VaultConnect-tuotepäällikkö

VAULT-TUOTEPERHE

Vault-tuoteperhe on yrityksesi kokonaisvaltainen tietoverkkoratkaisu.

Ole hyvä ja tutustu myös muihin tuoteperheemme tuotteisiin.

VaultCloud

Verkkopalvelut

Yrityksesi IT-infrakumppani

IT-infrapalvelu

DataVault

VaultSec

VaultWall

VaultConnect

VaultHotel

DataVault