Tekniset tiedot

Yleistä

Palvelu on tyypiltään ns. pilvipalvelu. Tavoitteena on tuottaa asiakkaan käyttöön runsaasti kapasiteettia kustannustehokkaasti ja toteuttaa vikasietoisuus ja varmennusratkaisut jakamalla palvelutoteutus riittävän monelle palvelualustalle ja saatavuusalueelle. Yksittäinen tuotantoalusta on varmennettu tyypillisimpiä vikatilanteita vastaan (kahdennettu verkko, virransyöttö ja redundantit levyjärjestelmät). Vikatilanteessa alustan puolella ei ole automaattista failoveria tai muuta palautusautomatiikkaa. Ratkaisu takaa sen, että itse alustan varmennusjärjestelmä ei voi tuottaa yllättäviä ongelmatilanteita ja toimia ristiin virtuaalipalvelimilla toimivien järjestelmien kanssa. Pelkästään pilvipohjaista levykapasiteettia käyttävät palvelimet voidaan vikatilanteessa käynnistää nopeasti uudelleen muilla palvelimilla.

TNNetin VaultCloud-virtuaalipalvelin on täysin kotimaisesti tuotettu palveluratkaisu. Virtuaalipalvelimet tuotetaan korkean turvallisuuden laitesaleista, jotka täyttävät viestintäviraston määräyksen 54A/2012M mukaisen korkeimman luokituksen ”tärkeysluokka 5”.

Virtuaalipalvelimet tarjotaan vakioituina resurssikokonaisuuksina muistin ja ydinten osalta. Vakioidut kokonaisuudet mahdollistavat laskenta- ja IO-resurssien ennakoinnin ja tasa-arvoisen jakamisen palvelussa. Näin käyttökokemus ja palvelinten suorituskyky pysyy tasalaatuisena.

Prosessorit

Prosessoreina palvelussa käytetään Intelin Xeon Scalable Gold -sarjan suorittimia, tarkka malli voi vaihdella alustaraudasta riippuen. Yksi tarjottu virtuaaliydin vastaa aina vähintään hyperthreading corea 2,9GHz suorittimelta.

Levytila

Levytilat ovat varmennettu fyysiseen palvelimeen sidotun levytilan osalta raid1-tasoisella tallennuksella. Pilvikapasiteettina tuotettava levytila on varmennettu siten, että järjestelmä kestää vähintään kahden levyn tai palvelimen vikaantumisen ilman datahäviötä tai tuotantokatkosta. Levytilojen maksimikokoa ei olla rajattu, vaan palvelimiin voidaan liittää juuri niin isoja levyjä kuin valittu käyttöjärjestelmä tukee. Levyjärjestelmä on rakennettu CEPH:n päälle.

Käyttölevytila on SSD-pohjaista levytilaa, joka palvelimeen sidottuna lokaalina levytilana tai pilvipohjaisena kapasiteettina. Oletusluontoisesti käyttölevytila on pilvipohjaista tallennustilaa. Lokaalista levytilasta on sovittava erikseen. Taustalevyinä käytetään nopeita ja laadukkaita Intelin Datacenter SSD-levyjä.

Tallennustila on laadukasta levytilaa perinteisiltä pyöriviltä levyiltä, jonka edessä on kuitenkin SSD-levyillä rakennettu cache nopeuttamaan levytoimia. Tallennustila soveltuu satunnaisesti käytetyn tiedon käyttölevyksi sekä tietovarastointiin.

Tietoliikenne

Virtuaaliratkaisut liitetään Palveluntarjoajan runkoverkkoon aina täysin kahdennetusti. Yksittäiselle virtuaalipalvelimelle kuuluu aina 1000Mbps/1000Mbps-verkkoliityntä ilman liikennerajoitusta yhdellä kiinteällä IP-osoitteella (IPv4/IPv6). Kaikkiin virtuaaliratkaisuihin on kustomoitavissa asiakkaan haluama verkkoratkaisu sekä VaultWall-palomuuripalvelu voimassaolevan hinnaston mukaisesti.

Halutessaan asiakas voi itse rakentaa palvelinten välille omia sisäverkon ratkaisuja VLANeja käyttäen. Yksittäiseen virtuaalipalvelimeen on liitettävissä useita verkkokortteja, joten yksittäiselle koneelle voidaan allokoida esimerkiksi julkinen IPv4-osoite ja erillinen sisäverkon osoite.

Palvelu perusmuotoisenaan ei sisällä mitään rajoitteita eli internetliittymä on täysin avoin internetin suuntaan. Palveluntarjoajalla on oikeus puuttua mahdollisiin väärinkäytöksiin sekä rajoittaa yhteyttä viranomaismääräysten mukaisesti.

Suosittelemme palvelinten verkkoyhteyden suojaamista VaultWall-palomuuripalvelulla sekä etenkin Windows-palvelinten suojaamista myös virustorjuntapalvelulla.

Hallintakäyttöliittymä

Hallintakäyttöliittymä tarjotaan alan luotetuimpien Open Source -tuotteiden työkaluilla. Hallintaliittymä mahdollistaa etäkonsolin, virtuaalikoneen tilan hallinnan sekä yleisimmät ylläpitotoimet.

Käyttöjärjestelmät

Alusta ei rajoita käyttöjärjestelmän valintaa. Oletuksena hallintapaneelista löytyvät yleisimmät Linux-järjestelmät sekä Windows Server 2012, 2016 ja 2019. Mikäli valikoimastamme ei löydy juuri sinun tarvitsemaasi käyttöjärjestelmää, voit olla yhteydessä asiakastukeemme ja pyytää sen lisäämistä tai jopa lisätä itse. Voit myös itse luoda omia imageja, joissa voisi olla esimerkiksi esiasennettuna tarvittavia komponentteja.

Lisenssit

Käytettäessä Microsoftin käyttöjärjestelmiä on palveluntarjoajalla sopimus SPLA-lisenssenssointimallista (Service Provider License Agreement), jolloin asiakas voi hankkia lisenssit osana palvelua kuukausimaksulla. Open Source -ratkaisut ovat käytettävissä ilman lisäkuluja.

Ostaessasi meiltä SaaS- tai PaaS-ratkaisun, lisenssit sisältyvät palveluun, eikä asiakkaan tarvitse niistä välittää.

Vastuut

Palvelumme noudattavat hyvin perinteisiä pilvipalveluiden vastuualueita.

Ota yhteyttä

Teemu Bogdanoff
Asiakkuuspäällikkö
Sakari Pöyhönen
Myyntipäällikkö
Jari Lehtonen
VaultCloud-tuotepäällikkö

VAULT-TUOTEPERHE

Vault-tuoteperhe on yrityksesi kokonaisvaltainen tietoverkkoratkaisu.

Ole hyvä ja tutustu myös muihin tuoteperheemme tuotteisiin.

VaultCloud

Verkkopalvelut

Yrityksesi IT-infrakumppani

IT-infrapalvelu

DataVault

VaultSec

VaultWall

VaultConnect

VaultHotel

DataVault