Genip Oy – Kokonaisvaltaisen IT-infran ylläpito

Genip on vuonna 2008 perustettu suomalainen patenttitoimisto, joka tarjoaa laaja-alaisesti asiamiespalveluita patentteihin, tavaramerkkeihin ja mallioikeuksiin liittyen. Genip on erikoistunut koneenrakennukseen, energiatekniikkaan, sähkötekniikkaan, ohjelmistoihin, rakennustekniikkaan ja fysiikkaan. Asiakkaat vaihtelevat aina yksittäisistä keksijöistä monikansallisiin suuryhtiöihin. Genipin toimipisteet sijaitsevat Kotkassa, Lahdessa, Jyväskylässä ja Varkaudessa. 

Yhteistyö yrityksien välillä alkoi vuonna 2020 kun Genip etsi itselleen uutta IT-kumppania IT-infran uudistamista ja vanhan rautapalvelimen eläköitymistä varten. Genip Oy:n Jaakko Väisänen sai vinkin TNNetin palveluista eräältä vuosia yhteistyötä TNNetin kanssa tehneeltä ystävältään.  Muutamien keskusteluiden jälkeen Genip vakuuttui TNNetin osaamisesta, jolloin yhteistyö syveni entisestään kokonaisvaltaiseen IT-infran ylläpitoon.

TNNetin tuottamat palvelut Genip Oy:lle: 

  • SD-WAN verkkoratkaisu
  • Vaultcloud-pilvipalvelut
  • Tietoturvapalvelut
  • IT-tukipalvelut
  • Sähköpostipalvelut

Referenssitarinaa varten saimme mahdollisuuden keskustella Jaakko Väisäsen kanssa, jolta saimme kattavia vastauksia miksi hän valitsi TNNetin yhteistyökumppaniksi.

Miksi valitsitte TNNetin yhteistyökumppaniksenne?

”Vanhan rautapalvelimemme kanssa havaitsimme riskejä, jotka olisivat voineet aiheuttaa monien päivien katkoksen työskentelyymme. Palvelin sijaitsi toimistossamme, jossa ei ollut varmennettua tietoliikenneyhteyttä eikä sähkönsiirtoa. TNNet tarjosi meille ratkaisun, jossa vanha rautapalvelin muutettaisiin pilvipalveluratkaisuksi, joka on käytettävyyden sekä tietoturvallisuuden osalta huippuluokkaa”, kommentoi Jaakko Väisänen. 

Pilvipalveluratkaisu tarjoaa Genipille erittäin korkean tietoturvan ympäri Suomea, jolloin jokainen henkilö on yhteydessä pilvipalveluun sisäverkon kautta. SD-WAN verkkoratkaisu mahdollistaa jokaisen toimipisteen yhdistämisen samaan sisäverkkoratkaisuun. Genipin ei tarvitse huolehtia pilvipalvelun ylläpidosta, koska kokonaisuutta hallitaan täysin TNNetin asiantuntijoiden toimesta.

 

(Kuvaaja: Anne Tamminen)


 

Mitkä asiat vakuuttivat teidät TNNetin toiminnassa?

”Tietoturva ja tekninen osaaminen. Ensimmäisestä palaverista lähtien TNNetin tekninen osaaminen tuli esille vahvasti. Asiantuntijat lähtivät heti kehittämään meille parasta mahdollista ratkaisua tietoturva edellä, mutta siltikään menettämättä käytettävyyttä. Keskusteluidemme jälkeen huomasimme, että TNNetin kaltaisen toimijan kanssa saamme mielenrauhan yrityksemme tietoturvan osalta, jolloin voimme itse keskittyä omaan työskentelyymme”, kommentoi Jaakko Väisänen. 

Genip käsittelee todella arkaluontoista dataa, joka ei saa päätyä vääriin käsiin missään tilanteessa. TNNet toteutti asiakkaalle tietoturvaratkaisut niin päätelaitteiden kuin palvelininfran osalta. Päätelaitteissa käytettiin lisäksi koneiden kryptausta, jolla kone saadaan lukittua niin ettei datoihin pääse käsiksi ulkopuoliset henkilöt. Näin arkaluontoinen data koneiden sisällä ei voi päätyä vääriin käsiin missään tilanteessa.

Patentti- ja asianajotoimistojen valintakriteerit toimittajaa etsiessä

Genipin kohdalla Jaakko mainitsi seuraavat ominaisuudet syiksi, miksi valitsi TNNetin toimittajaksi:

  • Asiointi toimittajan kanssa pitää olla vaivatonta.
  • Tärkeät arkaluontoiset datat olisi hyvä säilyttää Suomessa
  • Osaamistaso tietoturvan osalta pitää olla huippuluokkaa
  • Palvelut kokonaisvaltaiseen IT-infraan saadaan yhden luukun kautta.

Näitä ominaisuuksia Jaakko Väisänen kehoittaa myös muiden Patentti- ja asianajotoimistojen tarkastella kun valitsee itselleen IT-infran toimittajaa.

 

Genip Oy
Jaakko Väisänen
Osakas


Kokonaisvaltaista palvelua yrityksellenne?

Jätä yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Lupaamme olla sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana työpäivänä!