Earthpac Oy – IT-infraratkaisusta joustavuutta, säästöjä ja nopeaa palvelua

Earthpac Oy on puupakkaus ja pakkausalan johtava toimija Suomessa. Earthpacilta saa puu-, kuitu-, ja muovipakkausten lisäksi erilaisia asiakaskohtaisia varastointi- ja logistiikkapalveluita. Pakkaustuotteet Earthpac valmistaa valtakunnallista palveluamme varten viidessä tehdasyksikössä. Äänekosken, Kouvolan, Lieksan, Hämeenlinnan ja Kruunupyyn yksiköt kattavat maantieteellisesti Suomen, mutta pakkaukset kulkevat rajattomasti kansainvälisessä logistiikassakin. Earthpac on alalla kasvava toimija, mutta asenne ja yrityksen juuret ovat pysyviä. Haapajärvi on edelleen yrityksen kotipaikka. Hallinnollista ja myyntitoimintaa on Haapajärven lisäksi myös Oulussa ja Nurmijärvellä.

Earthpacin IT-infra oli aiemmin hoidettu paikallisin tunnuksin ja eriytetyin verkkoyhteyksin. ”Verkkoratkaisut eivät olleet keskitettyjä vaan niitä oli usealta eri toimittajalta, mikä teki kilpailuttamisesta, ylläpidosta sekä kehittämisestä haasteellista”, kertoo Earthpacin IT-infrasta vastaava järjestelmäasiantuntija Antti Liimatainen. Ratkaisu oli Antin mukaan sinällään toimiva, mutta sen kehittäminen esimerkiksi tietoturvan ja IT-standardien luonnin suhteen oli työläämpää kuin sen tarvitsisi olla. ”Vanha malli oli meidän kannaltamme sekava ja työläs ylläpitää. Koimme myös että palvelutasossa olisi kehittämisen varaa”, Antti linjaa vanhasta ratkaisusta.

TNNet ratkaisi Earthpacin verkon haasteet modernilla SD-wan -kokonaisuudella, jolla saatiin kaikki toimipisteet saman hallintaportaalin taakse. SD-wan -ympäristöön saa liitettyä erilaiset toimipisteet riippumatta niiden verkkoratkaisuista. Antin mukaan TNNetin ratkaisu oli hinnaltaan kilpailijoiden kanssa samalla viivalla, mutta ratkaisun avulla Earthpac kykenee luomaan pidemmän aikavälin säästöjä, joilla saadaan katettua tehokkaasti kasvavan ja tietoturvallisemman IT-infran kuluja. Teknisistä hyödyistä linjataan seuraavasti:

 

Keskittäminen helpotti huomattavasti työmäärää ympäristöjen ylläpidossa. Lisäksi pääsy uusiin järjestelmiin ei jäänyt vain toimittajan verhojen taakse, vaan avoin toimintatapa koulutuksineen mahdollistaa että pystymme tarvittaessa tekemään nopeita muutoksia myös itse ilman välikerrosta.” – Antti Liimatainen, järjestelmäasiantuntija, Earthpac Oy

 

Palveluiden käyttöönotto sujui Antin mukaan rutiinilla, koska vanha infra oli yksinkertainen. Antti täydentää: ”Parissa tapauksessa kun ongelmia ilmeni, saimme apua nopeasti ja asiantuntevasti.”

Yhteistyö Earthpacin ja TNNetin välillä on Antin mukaan sujunut erinomaisesti: ”Palvelun toimivuus on ollut niin luotettavaa, että yhteydenotot tuen vuoksi ovat jääneet minimiin. Tapauksissa joissa apua on tarvittu olemme saaneet apua nopeasti. TNNetin puolelta tulevat päivitystoimet on infottu meille hyvissä ajoin ja sovitusti, ilman yllätyksiä palvelun toimivuudessa.”

 

”TNNetin erottaa mielestäni kilpailijoista erityisesti palvelun taso ja asiantuntijuus. Ongelmien sattuessa asia ohjataan suoraan henkilölle joka osaa auttaa ratkaisussa, eikä sitä tarvitse käydä läpi usealle eri palvelutasolle ennen oikean avun saamista. Jos ratkaisu ei tule välittömästi, voin luottaa siihen että sitä aktiivisesti ratkaistaan eikä ongelmia pallotella henkilöltä toiselle.” – Antti Liimatainen, järjestelmäasiantuntija, Earthpac Oy

 

Earthpac Oy
Antti Liimatainen
Järjestelmäasiantuntija


Jos kiinnostuit SD-WAN-ratkaisustamme

Jätä yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Lupaamme olla sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana työpäivänä!