Aplicom Oy – Pienistä puroista vahvaan yhteistyöhön

Aplicom on suomalainen telematiikkayritys. Aplicom suunnittelee ja valmistaa laitteita, ohjelmistoja sekä palveluita tiedon keräämiseen koneista ja laitteista. Aplicom on telematiikkaratkaisujen toimittajien sekä kone- ja laitevalmistajien kumppani ja he ovat tehneet telematiikkaa jo yli 30 vuotta ja tuotteita on käytössä jo lähes 50 maassa eri puolilla maailmaa. Aplicomin päätoimipaikka on Jyväskylässä, myynti ja markkinointi Helsingissä ja tytäryhtiö Berliinissä. Aplicom hyödyntää toiminnassaan laajaa yhteistyöverkostoa. He pyrkivät pitkäaikaisiin suhteisiin jälleenmyyjien, tuotekehityskumppaneiden, sopimusvalmistajien sekä muiden kumppanien kanssa.

Aplicom Oy on ollut TNNetin asiakas jo vuosituhannen alusta lähtien. Yhteistyö on lähtenyt liikkeelle pienin askelin. Ensimmäinen TNNetin palvelu oli vuonna 2005 tuotettu sähköpostipalvelu, josta yhteistyötä lähdettiin kehittämään Aplicomin labraympäristöön, johon tarvittiin edullista internetyhteyttä sekä julkisia ip-osoitteita. Tähän tarpeeseen Aplicom hankki TNNet Oy:ltä ADSL-yhteyden. Yhteistyön aloitti yrityksessä vielä tälläkin hetkellä työskentelevä Tapani Myllymäki.

Vuosien varrella yhteistyö kehittyi ja Tapani hankki Aplicomille myös muutaman virtuaalipalvelimen. ”Yhteistyön aikana huomasin TNNetin tavat toimia meidän kanssamme, jotka lopulta olivat ratkaisevassa asemassa, kun valitsin toimittajaa virtuaalipalvelimille.” toteaa Tapani Myllymäki. Suurempi askel yhteistyössä otettiin kuitenkin myöhemmin, kun omilla palvelinraudoilla toimivat sisäverkon virtuaalipalvelimet siirrettiin TNNetin virtuaaliympäristöön. Tästä jatkumona oli luontevaa siirtää myös tietoliikenneyhteydet TNNetin huolelliseen huomaan.

”Tietoliikenneyhteyksien siirtäminen selkeytti ja nopeutti verkkoa huomattavasti, koska sisäverkon palvelimet sekä käyttäjät saatiin käytännössä samaan lähiverkkoon. Nyt kaikki IP-verkot ovat hallittavissa samasta portaalista.” kertoo Tapani Myllymäki.

Suurimpia tekijöitä yhteistyössä on myös ollut vahva tekninen osaaminen niin verkoista, virtuaalialustoista sekä tietoturvasta. Tapani toteaakin, että TNNet on ollut aina ajan hermolla tuomassa uusia palveluita Aplicomin käyttöön ja TNNetin yhteyshenkilöiden pysyminen samana on mahdollistanut vahvemman luottamuksen yhteistyöhön.

Tapani toteaa myös TNNetin arvoista seuraavasti:

”TNNetin arvot eivät ole pelkkiä korulauseita, vaan firma käytännössä toimii arvojensa mukaisesti”.

TNNet Oy:tä Tapani voi myös suositella muille yrityksille. Hän kommentoi seuraavasti:

”Yrityksissä ollaan yleisesti varovaisia siirtämään datayhteyksiä toiselle operaattorille, vaikka hyötyjä olisi tiedossa. Operaattorin muutos varsinkin VPN-yhteyksien osalta vaatii tarkkaa suunnittelua ja hyvää ajoitusta. Mutta jos suunnitelma on tehty hyvin TNNetin kanssa sekä aikaa on varattu riittävästi sekä kotiläksyt tehty, niin siirto menee varsin sujuvasti. ”

 

Aplicom Oy
Tapani Myllymäki


Kiinnostuitko IT-infra ratkaisuistamme? Ota yhteyttä!

Jätä yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Lupaamme olla sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana työpäivänä!