Verkkolevypalvelu

Pikaohjeet palvelun käyttöönottoon:

1. Tilaa haluamasi kokoinen verkkolevy tästä. Saat seuraavien arkipäivien kuluessa sähköpostiisi lisenssiavaimen, joka oikeuttaa ExpanDrive-ohjelmiston rekisteröintiin, sekä kirjautumistunnukset verkkolevypalvelimelle.

2. Lataa ja asenna palvelua varten tarvittava ExpanDrive-ohjelmisto. Ohjelman saat ladattua tästä. Kun asennatte ohjelmistoa, muistattehan ottaa automaattisen päivityksen pois asennusvaiheessa. Mikäli asennusohjelma vaatii, käynnistä kone uudestaan.

3. Määritä oikeat asetukset ExpanDrive-ohjelmaan:

Drive Name: Haluamasi nimi asemalle esim. “TNNet Verkkolevy”.
Server: sftpdrive.tnnet.fi
Port: 22
Username: Käyttäjänimi, jonka olet saanut TNNetiltä sähköpostitse.
Password: Salasana, jonka olet saanut TNNetiltä sähköpostitse.
Save Password: Laita tähän rasti mikäli haluat salasanan tallentuvan ohjelmaan.
Authentication: Use a password to log in.
Directory: Show only my home directory.
Drive Letter: Valitse haluamasi aseman kirjaintunnus.
Reconnect at logon: Laita tähän rasti jos haluat ohjelman yhdistävän verkkolevyyn automaattisesti tietokoneen käynnistyttyä.
Save Drive: Rastilla tallennat aseman listaan.

4. Paina “Connect”-nappia ja ohjelma yhdistää sinut verkkolevyyn. Tämän jälkeen verkkolevy näkyy omassa tietokoneessa kuten mikä tahansa asema. Voit alkaa käyttämään verkkolevyä välittömästi.

5. Hakemistossasi näkyy “www”-kansio, jonne laittamasti tiedostot näkyvät internettiin osoitteessa: http://verkkolevy.tnnet.fi/käyttäjätunnus (esim. http://verkkolevy.tnnet.fi/erkkiesimerkki).

HUOM:
Vanha SFTPDrive ohjelmisto on vaihtanut nimeään ja tunnetaan nykyään ExpanDrive:nä. Mikäli sinulla on käytössä vanha SFTPDrive-ohjelmisto ja haluat ottaa käyttöösi uuden ExpanDriven niin sinun tulee konvertoida vanha lisenssiavaimesi ExpanDriven ymmärtämään muotoon, joka onnistuu tältä sivulta kohdasta “SftpDrive License Upgrade”. Tämän jälkeen avautuu sivu, joka sisältää latauslinkin uudelle ExpanDrive lisenssitiedostolle.

ExpanDrive ohjelmiston rekisteröinti:
– Tallenna TNNetiltä sähköpostilla saamasi lisenssitiedosto tietokoneelle
– Tuplaklikkaa tallentamaasi lisenssitiedostoa
– ExpanDrive-ohjelmisto on nyt rekisteröity
– Lisenssitiedosto on hyvä pitää tallessa esim. uuden tietokoneen käyttöönottoa varten