Muuramen kunta

Muurame on kehittyvä ja kasvava kunta Keski-Suomessa. Kunnan palveluksessa on noin 400 työntekijää. Kunnan IT-tarpeet kasvavat jatkuvasti sähköisten järjestelmien ja opetuksen digitalisoitumisen yhteydessä. Marko Satosaari ja Johanna Myllymäki työskentelevät kunnan IT:n parissa ja he kertovat, että hyvät yhteistyökumppanit ovat elinehto toimivalle IT:lle tarpeiden kasvaessa ja palveluiden siirtyessä verkkoon.

Yhteistyö TNNetin kanssa alkoi yksittäisten tietoliikenneyhteyksien toimittamisella vuonna 2010. Muuramen kunnan laitteet sijaitsivat aiemmin omassa laitetilassa kunnantalolla, mutta laitteiden toimintavarmuuden takaamiseksi, esimerkiksi pidemmissä sähkökatkoissa, laitteet haluttiin sijoittaa toimintavarmaan ympäristöön. Yhteistyö laajeni huomattavasti laitesalipalveluiden ja koko tietoliikenneinfran kilpailutuksen jälkeen, kun TNNet voitti kilpailutuksen.

Satosaari ja Myllymäki kertovat olleensa tyytyväisiä TNNetin asiakaspalveluun: ”Olemme saaneet henkilökohtaista ja nopeaa palvelua. Kun asiakas ja palveluntuottaja tuntevat toisensa henkilökohtaisesti, niin asioiden hoitaminen on helppoa ja mutkatonta.”.

Satosaari on toiminut Muuramen kunnan IT-puolella jo vuosien ajan, joten hänellä on kokemusta useista eri palveluntarjoajista ja erilaisista internetpalveluntarjoajista. Satosaari kertoo myös kuinka heille on tärkeää, että heidän olemassa olevat yhteistyökumppanit toimivat hyvin yhdessä ja on hyvin tyytyväinen TNNet Oy:n ja muiden IT-kumppanien yhteistyöhön. ”Uusien toimipisteiden liittäminen kunnan verkkoon käy helposti, kun TNNetin palvelu on hyvin ripeää”, kertoo Satosaari.

Satosaari ja Myllymäki voivat molemmat suositella TNNetin palveluita muillekin: ”Ei tule mieleen mitään toimijaa kenelle TNNetin palvelut eivät sopisivat”.