TNNet 20v ja tilikauden päätös

TNNet urani on kestänyt jo kymmenen vuotta, ja tilikauden vaihteesta on tullut tavallaan oman kalenterivuoteni taitekohta. Tämän vuoksi nautin enemmän venetsialaisten raketeista, kuin perinteisen uuden vuoden ilotulituksista. Edellinen tilikausi oli meille kahdeskymmenes yrityksenä sekä Timo Niemiselle ja Tony Flyktmannille työpaikkana. Timo perusti yrityksen aikanaan, jotta käyttäjät voisivat pelata hyvillä pelipalvelimilla verkkopelejä, sekä käydä nettikahvilassa yhteisöllisesti pelaamassa. Myös koteihin oli mahdollista saada halpa ja nopea kuluttajainternetliittymä kauttamme. Hauska on ollut huomata, että tänäkin päivänä toimitamme yritykselle ICT-infrapalveluita, jotka pääosin muodostuvat edelleen samoista komponenteista; palvelimista ja verkkoyhteyksistä. Näiden rinnalle on tullut paljon jalostettuja palveluita, mutta edelleen toiminnan ydin lepää samojen peruspalveluiden varassa.

Jesse ja Janita pelaamassa

TNNetin toimipisteenäkin toimii edelleen samat liiketilat, jossa ennen oli nettikahvila vuosina 2002 – 2010. Puistokadun toimisto remontoitiin 2021 kesällä jo toiseen kertaan, kun koronan myötä toimitilojen käyttöaste muuttui pysyvästi. Uskon, että osittainen etätyö tulee jäämään, joten toimitilojen laajennustarve pienenee tulevaisuudessa. Meidät siis tavoittaa tulevaisuudessakin vanhasta nettikahvilasta.

Mennyt tilikausi oli TNNetille loistava, teimme liikevaihtoon kasvua lähes 300 000€, jolloin liikevaihtomme jää noin 2,9 miljoonaan euroon. Pidimme 20-vuotisjuhlassa pienen kierroksen, jossa jokainen sai kertoa, mikä siivitti meidät hyvälle kasvu-uralle. Tällaisia asioita nostettiin esiin:

 1. Ihanneasiakkuuksien tavoittelu
  • On uskallettu myydä isompia kokonaisuuksia alkukartoituksesta lähtien
  • Kolmikanta, myynti – markkinointi – tekniikka, on toiminut erinomaisesti. Tämä on nostanut toiminnan uudelle tasolle
 2. Toiminnan nostaminen seuraavalle levelille

  • Investoinnit on tuoneet uskottavuutta
  • Koko organisaatio on muuttunut ammattimaisempaan suuntaan
  • Tekniikka on kehittynyt myynnissä
  • Roolit on joustaneet kohti yhdessä onnistumista
 3. Työnteon mahdollistaminen
  • Toimistolle on kiva tulla, kun paikat ovat kunnossa
  • Työkaverit on pyytäneet rohkeasti apua ja sitä on annettu
  • Usko tiimin/yrityksen jatkuvuuteen kasvoi, vaikka vanhoja työkavereita lähti
  • Työrauha on säilynyt
  • Annettu mahdollisuus pysyä mukavuusalueella

Viimeisen kahden vuoden aikana on tehty paljon muutoksia ja parannuksia koko organisaatiossa. Mikään yksittäinen asia ei ole kiihdyttänyt kasvuamme, vaan kaikki pienet jutut ovat vaikuttaneet isona kokonaisuutena onnistumiseen. Yhden tärkeän muutoksen alullepanevan voiman haluan kuitenkin nostaa esiin. Meille tuli 2021 keväällä muutamia takaiskuja, jotka herättivät tarkastelemaan toimintaa. Perustimme strategiaryhmän pohtimaan ja tiivistämään yrityksen toiminnan tarinaa. Mitään uutta ei ollut tarkoitus keksiä, mutta tavoitteeksi asetettiin, että jokainen osaisi kertoa napakasti mitä teemme työksemme. Siihen asti olimme toimittaneet ”tietoliikenne yhteyksiä, palomuureja ja sitten virtuaalipalvelimia sekä vähän muita lisäpalveluita”.

Strategiaryhmämme määritti kohderyhmän ja sateenvarjon näille palveluille, jolloin tajusimme, että myymme IT-infrapalveluita. Mitään isoa ei muutettu, mutta arvot, arvolupaus ja tarjottava palvelu selkeytettiin muutamalle lauseelle. Tämä voi kuulostaa pieneltä asialta, mutta minusta tällä oli iso merkitys, jotta TNNetin toiminta on helposti selitettävissä. Silloin myös asiakkaat ymmärtävät sen helposti. Tässä prosessissa tajusimme myös, kelle meidän ei kannata yrittää myydä, koska ne eivät yksinkertaisesti tarvitse ICT-infraa vaan kenties vähän kevyempiä IT-palveluita. Kehotankin kaikkia yrityksiä pysähtymään vähintään 20 vuoden välein miettimään, että miten selitän nopeasti oman toiminnan, jos se on päässyt rönsyilemään joko palveluissa tai asiakaskohderyhmässä.

Kiitos kaikille työntekijöille ja asiakkaille ensimmäisestä kahdestakymmenestä vuodesta. Ja erityiskiitos Timolle, kun olet luonut tämän yrityksen ja olet jaksanut vuodesta toiseen keskittyä tähän suurella intohimolla. Tästä meidän on hyvä jatkaa eteenpäin.

Lauri

Lauri Aho-Pynttäri
toimitusjohtaja