Tietoverkko- ja tietoturvaratkaisut: Hotellit ja majoitusala

Tulevaisuuden hotellialalla digitaalisuus ja teknologian kehittyminen tulee näkymään vahvemmin, niin vieraiden käyttökokemuksessa, kuin hotellin päivittäisessä toiminnassa. Entistä enemmän hotellialalla tullaan näkemään sellaisia termejä kuten tekoäly, esineiden internet, robotiikka, tunnistautumisteknologia, virtuaalitodellisuus sekä mobiiliteknologialla toimiva omatoiminen sisään- ja uloskirjautuminen.

Nämä termit vaativat erittäin harkittuja ja laadukkaita tietoverkko- sekä tietoturvaratkaisuja, joiden avulla kokonaisuus saadaan pidettyä erinomaisella tasolla, niin asiakkaan kokemuksen tai päivittäisen hotellitoiminnan osalta. Blogissa tarjoamme meidän näkemystämme niin tietoverkko- kuin tietoturvaratkaisuille, jotka sopivat täysin hotellien vaatimustasoon.

Tietoverkkoratkaisut

Tietoverkkoratkaisuiden osalta on järkevää tarkastella ensin nykypäivän digitalisaatiota hotelleissa sekä tulevaisuuden näkymiä. Digitalisaatio aiheuttaa yleisesti ongelmia osaamattomuudessa laadukkaiden tietoverkkoratkaisuiden toteuttamisessa. Useasti asiakkaat valitsevat halvimman ratkaisun, jossa ei ole mietitty tarpeeksi tarkkaan, niin vikasietoisuutta, kuin skaalautuvuutta alati muuttuvassa hotellimarkkinassa. Hotellien pitää varsinkin keskittyä hankkimaan laadukkaat valokuituyhteydet niin hotellien päivittäistoiminnan kuin laadukkaan langattoman verkon ylläpitämiseen. Kun mietitään laadukasta tietoverkkoratkaisua siinä, on otettu huomioon seuraavat asiat:

  • Kahdennettu tietoliikenneyhteys (Kahdennettu kuituratkaisu tai varmennettu 4G/5G.)
  • Laadukkaat ja vikasietoiset WLAN-tukiasemat
  • Laadukas kytkinverkko
  • Yhteistyökumppani keneltä saat apua heti vikatilanteen aikana
  • Tietoturvaratkaisut palomuuripalvelun avulla.

Tietoturvaratkaisut

Digitalisaation myötä hotellit ottavat käyttöön yllä mainittuja ratkaisuita, jotka helpottavat päivittäistä toimintaa. Monet ratkaisut ovat käytettävissä ulkoverkosta käsin, joten tietoturva tulee ensisijaiseksi hotellin toiminnassa. Esimerkiksi erilaiset tunnistautumisteknologiat ja omatoimiset sisään- ja uloskirjautumiset vaativat vahvaa tunnistautumista, jonka takia tietoliikenteen ja palvelinratkaisuiden tietoturva pitää olla kunnossa ja auditoitu. Esimerkiksi huonon tietoturvan vuoksi huoneiden tunnistautumisteknologia reistailee ja ulkopuolinen henkilö pääsee sisälle eri huoneisiin hotellissa.

Tietoturvaratkaisut pitää ottaa huomioon hotellin tietoverkossa monella eri tasolla:

  • Tietoliikennetaso (Valokuitu)
  • Sisäverkkotaso (Kytkimet ja WLAN-laitteet)
  • Laitetaso (Tietokoneet ja padit)
  • Sovellustaso (Ulkopuoliset sovellusratkaisut)
  • Ennakoiva tietoturva (IDS)

Kun ylläolevat tietoturvatasot tietoverkoissa on otettu huomioon, riski tietoturvauhille on erittäin minimaalinen.

Lue lisää tietoturvapalveluistamme Vaultsec-osiostamme.

Miksi TNNet on paras kumppani hotelleille?

TNNet Oy:n kokonaisvaltainen IT-infran ylläpito mahdollistaa hotellin hankkivan kaikki tarvittavat tietoverkko- sekä tietoturvaratkaisut yhden katon alta. Tuotamme monipuolisesti kaikki yllä olevat palvelut, jolloin asiakkaalla on ainoastaan yksi kontaktirajapinta niin palvelu- kuin vikatilanteessa. Nykyisetkin asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä meidän tarjoamaan kokonaisvaltaiseen IT-infran ylläpitoon sekä laadukkaisiin ratkaisuihin. Vahvuuksiamme on laadukas tekninen tuki sekä asiakaspalvelu, jonka kautta saatte apua heti.

Referenssinä asiakkaitamme ovat:

Hotelli Verso / Hotelli Yöpuu Jyväskylä

https://www.hotelliverso.fi/

https://www.hotelliyopuu.fi/

Hotelli Alba

https://www.hotellialba.fi/


Haluatko kuulla lisää hotelliratkaisuistamme tietoliikenteen ja tietoturvan osalta? 

Jätä yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Lupaamme olla sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana työpäivänä!

Niko Niinijärvi
Markkinointipäällikkö