Tietoturvaseteli – tuki yritysten tietoturvan kehittämiseen

Tietoturvaseteli on valtioneuvoston lokakuussa päättämä tietoturva kehittämiseen suunnattu tuki. Tietoturvasetelin tavoitteena on nostaa kriittisten yritysten tietoturvallisuuden tasoa. Tästä tekstistä käy ilmi kuka seteliä voi hakea ja miten sitä haetaan.

Kenelle tietoturvaseteli on suunnattu?

Tietoturvaseteli on kohdennettu yhteiskunnan kriittisten alojen yrityksiä kohtaan. Näillä valtioneuvosto tarkoittaa seuraavia aloja. Tukea voi saada linkissä mainituilla aloilla toimivat Suomeen rekisteröidyt yritykset. Tälläisillä aloilla tarkoitetaan muun muassa elintarvikehuoltoa, energiahuoltoa, finanssialaa, jätehuoltoa, kemianteollisuutta, logistiikkaa, media-alaa, metsäteollisuutta, muovi- ja kumiteollisuutta, rakennusteollisuutta, sosiaali- ja terveydenhuoltoa (sis. lääkehuolto), sotilaallista huoltovarmuutta, teknologiateollisuutta, tietoyhteiskuntaa tai vesihuoltoa.

Yrityksen tulee kuulua yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittiselle toimialalle ja tarjota sellaisia perusrakenteita, palveluja ja niihin liittyviä toimintoja, jotka ovat välttämättömiä yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen ylläpitämiseksi.

Millaiseen tarkoitukseen tietoturvasetelin voi saada?

Tietoturvasetelissä on kaksi kategoriaa. Pienille ja keskisuurille yrityksille tarkoitettu enintään 15 000 euron seteli ja kaikille yrityksille tarkoitettu enintään 100 000 euron seteli. Suuremman setelin tuki vaatii 30% omarahoitusosuutta, kun pienemmässä setelissä ei ole lainkaan oman rahan osuutta.

Enintään 15 000 euron tuen voi saada esim:

  • tietojärjestelmien tarkastus- ja arviointityöhön
  • tietoturvan parantamiseksi tehtävään hankintaan
  • henkilökunnan kouluttamiseen tai muuhun osaamisen kehittämiseen

Enintään 100 000 euron tuen voi saada esim:

  • hyökkäyksenestotestaukseen
  • tärkeimpien sähköisten palveluiden varautumistason testaamiseen
  • näihin perustuvaan muuhun välittömään tietoturvallisuutta parantavaan toimeen.

Mistä ja miten tukea voi hakea?

Hakuprosessi TNNetin kanssa alkaa kartoituksella, jossa määritellään asiakkaan nykytilaa ja arvioidaan hakemisen perusteet ja haun kohde. Kartoituksen perusteella tehdään hakemus kyberturvakeskukselle tietoturvasetelistä ja mahdollisen myönteisen päätöksen tultua voidaan lähteä toteuttamaan suunniteltua toimenpidettä.

Tietoturvasetelin haku alkaa 1.12.2022 alkaen ja sen myöntää Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus. Nopeus on tässä haussa valttia, koska tukia myönnetään niin kauan kuin siihen varattu kuuden miljoonan euron määräraha riittää.

Sopisiko tietoturvaseteli yrityksellesi?

Olemme mieluusti apunasi tietoturvaseteliin liittyvissä asioissa. Me TNNetillä olemme erikoistuneet IT-infraan ja sen tietoturvaan, joten me kykenemme auttamaan infran tietoturvaan liittyvissä ratkaisuissa hyvin laajasti. Ota yhteyttä alta olevasta lomakkeesta tai suoraan yhteyshenkilöösi, niin autamme asiassa!

Jätä yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Lupaamme olla sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana työpäivänä!

Sakari Pöyhönen
Myyntijohtaja