Tietoturva edellä – VaultWall – virtuaalinen palomuuriratkaisu

Kyberturvallisuuskeskus ilmoitti 27.2.2020, että monissa eri Zyxelin verkkotallennus- ja palomuurilaitteissa on havaittu nollapäivähaavoittuvaisuus. (lue lisää)

Tämä tarkoittaa sitä, että näitä kyseisiä laitteita on mahdollista käyttää hyväkseen verkon välityksellä tapahtuviin hyökkäyksiin, joissa hyökkääjä pystyy suorittamaan antamaansa ohjelmakoodia ilman tunnistautumista ja ilman tavallisen käyttäjän toimenpiteitä.

Tämä on erittäin vakava ongelma varsinkin, kun Zyxelin verkkotallennus- ja palomuurilaitteita on käytössä todella monessa yrityksen toiminnassa.

Useasti monen yrityksen palomuurilaitteet ovat erittäin huonosti päivitetty tietoturvan osalta. Onko syynä sitten niiden ylläpidon laiminlyönti, vai liian vanhojen laitteiden käyttö, joiden elinkaari on jo tullut päätökseen vuosia sitten.

Miksi sitten yritykset ottavat tälläisen riskin laitteidensa kanssa? Tietoturvallisuus on nykypäivänä jokaisen yrityksen yksi tärkeimmistä osa-alueista, jota todella moni yritys laiminlyö liikaa. Monelle yritykselle tämä tiedote ei tule edes selville ennen, kuin laitetta käytetään väärään tarkoitukseen. Monet IT-tukiyritykset päivittävät asiakkaan palomuurit- ja verkkotallennuslaitteet, mutta valitettavasti vasta silloin, kun tietoturvauhka on tullut esille.

Meillä TNNetillä tietoturva on yksi tärkeimmistä asioista, mistä pidämme tiukasti kiinni ja meidän virtuaalisessa palomuuriratkaisussa ei tälläisia ongelmia ole. Me pidämme jatkuvasti virtuaalisen palomuurimme ajantasalla, jolloin samankaltaisia nollapäivähaavoittuvuuksia ei tule vastaan.

Yrittäjä, mieti siis seuraavaa:

  • Onko sinun verkkolaitteesi / palomuurilaitteesi tietoturvapäivitykset ajantasalla?
  • Miksi maksaisit siitä, että sinun laitteesi tullaan päivittämään vasta sitten, kun haavoittuvuus on havaittu?
  • Kuinka arvokkaana pidät yrityksesi tietoturvaa liiketoimintasi tukena?

Me tarjoamme asiakkaillemme virtuaalisen palomuuriratkaisun, jossa asiakkaalle ei tule mitään laitekustannuksia. VaultWall palomuuri on toimitettu aina verkon reunalle, jolloin palomuurimme hoitaa asiakkaan sisäverkon ns. yhdellä laitteella. Tällöin asiakkaalle ei tule ylimääräisiä laitteita sisäverkkoon, mitkä pitäisi uusia tietyin väliajoin tai päivittää niitä, kun tarve siihen tulee. Voimme vakuuttaa että meidän virtuaalisen palomuurin avulla, säästyt monelta eri ongelmatilanteelta tietoturvan osalta.

Lue lisää virtuaalisesta palomuuristamme:
VaultWall-virtuaalinen palomuuripalvelu

Niko Niinijärvi
Markkinointipäällikkö