Pilvipalveluiden ABC – Blogisarja pilvistä ja niiden käytöstä

Pilvipalvelut ovat avanneet meille uusia mahdollisuuksia käyttää palveluitamme verkon yli, jotka aikaisemmin olivat käytettävissä vain oman sisäverkon sisällä. Ne tuottavat meille paljon myös viihdepalveluita sekä työsovelluksia, joita ilman emme voisi tällä hetkellä edes elää. Uusi sukupolvi vaatii entisestään nopeampia, kehittyvämpiä ja interaktiivisimpia palveluita, joita pilvien kautta voidaan toteuttaa.

Pilvipalveluita tarjoavia yrityksiä kuten Amazon, Google, TNNet on syntynyt vuosien varrella todella suuri määrä, ja ne tarjoavat asiakkaille monia eri vaihtoehtoja pilvipalveluista. On olemassa termejä kuten Julkinen, Yksityinen, Hybrid, Multi, jotka monelle tavalliselle käyttäjälle eivät sano juuri mitään. Useasti ostaja saattaa hankkia vääränlaisen pilvipalvelun omaan tarkoitukseensa ilman selvittämättä mitä mikäkin pilvipalvelu on ja miten sitä käytetään tietoturvallisesti.

Me haluamme tarjota omaa osaamistamme ja kertoa teille, miten eri pilvipalvelut eroavat toisistaan ja miten niitä yritykset voivat käyttää eri tilanteissa. Pilvipalvelut eivät ole yksinkertaisia ymmärtää ja vaativat aina syvempää suunnittelua mikä on omaan tarpeeseen sopiva. Oppaan tarkoitus ei ole tarjota teknisiä syväanalyysejä, vaan pintaraapaisuja, joiden kautta on helpompi tutustua eri pilvipalveluvaihtoehtoihin.

Kolmiosaisessa blogisarjassamme käymme nämä seikat lävitse, jotta päättäjällä on helpompi keino valita oikea pilvipalvelu.
Public-pilvi
Private-pilvi
Hybrid- sekä multicloud

Julkaisemme jokaisesta pilvipalvelusta oman blogipostauksen, josta voitte tutkia mikä pilvipalvelu sopii teidän yrityksenne käyttötarkoitukseen.

Tervetuloa tutustumaan pilvipalveluiden maailmaan!

Niko Niinijärvi
Markkinointipäällikkö