timojalauri

Muutokset jatkuvat TNNetissä – vuorossa yhtiön johto

Viime viikolla asiakkaamme ja yhteistyökumppanit saivat lukea tuoteperheuudistuksesta, ja tällä viikolla haluan kertoa teille organisaatiomuutoksestamme. Allekirjoittaneelle muutos on merkittävä, kun saan kunnian siirtyä TNNetin toimitusjohtajaksi.

Väistyvä pitkäaikainen toimitusjohtajamme Timo Nieminen jää edelleen hallituksen puheenjohtajaksi ja jatkaa TNNetin teknologia- ja talousjohtajana.

Aloitimme Timon kanssa yhteistyön ensimmäisen kerran vuonna 2003 ja vaikka välillä opiskelut ja ura ovat vieneet minua muualle, olen ollut TNNetin kanssa tekemisissä koko aikuisikäni. On ilo saada jatkaa tämän laivan ruorissa tästä eteenpäin, sillä ala on todella kiinnostavassa vaiheessa.

Ei enää pelkästään operaattori

Operaattoriliiketoiminta on kokenut merkittäviä muutoksia viimeisen kymmenen vuoden aikana ja IT-ala kokonaisuutena on kehittynyt huimaa vauhtia, eikä kehitys näytä pysähtyvän. Mekin olemme vuosien saatossa laajentaneet toimintaa laitesaleihin, ja sitä kautta meille on syntynyt osaamista virtuaalipalvelinalustojen hallinnasta. Sama kehityssuunta jatkuu, mutta tulevaisuudessa asiakkaiden tarpeet ovat monimuotoisemmat ja niiden täyttäminen entistä haastavampaa. Tässä meille riittääkin tulevaisuudessa haastetta.

Johdettavakseni saan pitkän historian omaavan yrityksen, jonka liiketoiminta on ollut kannattavaa viime vuodet. Tästä lähtökohdasta on hyvä jatkaa. Omasta puolestani haluan erityisesti kiittää Timoa, kun hän on mahdollistanut minulle eMBA-tutkinnon Jyväskylän yliopistossa ja samalla haluan kiittää yliopiston väkeä loistavasta valmentavasta koulutuksesta uuteen tehtävääni TNNetin toimitusjohtajana.

Asiakaslähtöistä yhdessäohjautuvuutta

EMBA-opintojen keskeinen viesti on ollut, että johtajan on kyettävä johtamaan itseään, jotta voi auttaa muita. Samoin myös, että työpaikan on tarjottava luottamuksen ilmapiiri ja edellytykset yhteistyön tekoon. Tästä johtuen olemme syksyn aikana valmistelleet työntekijöiden kanssa yhteistyössä organisaatiomuutoksen, jonka tarkoituksena oli löytää jokaiselle mieleinen ja haastava tehtävä sekä vastuualue.

Organisaatiomuutoksen yhteydessä strategiamallia päivitettiin vastaamaan asiakaslähtöistä toimintakulttuuriamme. Tuoreet päälliköt jalkauttavat ja luovat strategiaamme ketterästi asiakkaiden kanssa. Vahva prosessiosaamisemme näkyy edelleen toiminnassa, joten palvelumme laatuun voi jatkossakin luottaa.

Muutoksessa meille syntyi kolme strategista kulmakiveä, jotka ovat tuotepäälliköt, myyntipäälliköt sekä markkinointi. Tekniikkatiimistämme on valittu kolme tuotepäällikköä, joiden tehtävänä on kehittää olemassa olevia palveluita sekä etsiä uusia avauksia. Samoin TNNetin markkinointitiimi huolehtii, että asiakkaan ääni kuuluu yrityksen tekemisessä.

Myyntitiimissä selkeytettiin vastuujakoa, jonka tuloksena syntyi asiakkuuksien hallinta, Jyväskylän alueen myynti sekä ratkaisumyynti. Teemu Bogdanoff vastaa jatkossa meidän olemassa olevien asiakkaidemme tarpeista asiakaspäällikkönä. Sakari Pöyhönen käynnistää meillä kokonaan uuden ryhmän, joka on ratkaisumyyntitiimi. Asennuksesta myyntitiimiin siirtynyt Harri Oikari hoitaa jatkossa meidän operaattorituotteiden myynnin etenkin oman verkon alueella.

TNNetin johtaminen on haasteellinen ja vastuullinen tehtävä, mutta tämän työporukan kanssa minulla on loistava mahdollisuus onnistua erinomaisesti. Onnistuminen on siitä kiinni, että onnistummeko yhdessä.

Lauri Aho-Pynttäri
toimitusjohtaja