5+1 syytä, miksi M365-palvelun data pitää varmuuskopioida kolmannen osapuolen laitesaliin

Microsoft on tarjonnut vuosia M365-palvelua yrityksille, mutta monet yritykset unohtavat hankkia M365 liittyen tärkeimmän ominaisuuden: Varmuuskopiot.

Microsoft ei varmuuskopio mitään tietoja sähköpostista, OneDrivestä tai Sharepointista. Jos yrityksenne M365-tileihin kohdistuu esimerkiksi ulkoinen uhka (hakkeri), datanne voi olla menetetty.

Microsoft 365 jaettu vastuutaulukko

Listaamme nyt 6 syytä, miksi suosittelemme varmuuskopiointia dataanne M365-pilvestä kolmannen osapuolen laitesaliin.

  1. Tietojen palautustarve:

Vaikka Microsoftilla on omat suojausmekanismit, ne eivät ole välttämättä riittäviä kaikille uhkatilanteille. Esimerkiksi tietomurrot, haittaohjelmat ja inhimilliset virheet voivat aiheuttaa tietojen menetyksen tai vahingoittaa yrityksen toimintaa. Varmuuskopiot ovat vakuutus, joka auttaa palauttamaan kadonneet tiedot.

  1. Yritystiedot ovat arvokkaita:

Organisaation tieto on usein yksi sen arvokkaimmista resursseista. Liiketoiminnan jatkuvuus voi vaarantua, jos tärkeät tiedot katoavat tai ne korruptoituvat. Varmuuskopiot takaavat, että voit palauttaa tiedot nopeasti ja vähentää mahdollisia katkoksia.

  1. Sisäiset ja ulkoiset uhkat:

Tietoja voi kadota vahingossa tai tahallisesti organisaation sisältä ja myös ulkoiset uhat, kuten tietomurrot tai tietojen kiristyshyökkäykset, voivat vaikuttaa M365-tietoihin. Varmuuskopiot auttavat suojaamaan tietojasi kaikilta uhkatilanteilta.

  1. Säädökset ja niiden noudattaminen:

Useat toimialat ja organisaatiot ovat sitoutuneet tietosuoja- ja tietoturvasäädöksiin, jotka edellyttävät tietojen säilyttämistä ja suojaamista. Varmuuskopiot voivat auttaa noudattamaan näitä sääntöjä ja määräyksiä.

  1. Käyttäjävirheet:

M365-palvelut eivät estä käyttäjiä poistamasta tai muuttamasta tietojaan vahingossa. Kun varmuuskopio on olemassa, voit palauttaa tietoja käyttäjävirheiden sattuessa.

  1. Versiohallinta ja pitkäaikainen säilytys:

M365 saattaa rajoittaa tietojen säilytysaikaa ja versiohallintaa. Varmuuskopiot voivat olla tarpeellisia liiketoiminnan vaatimusten ja noudattamisen näkökulmasta, etenkin jos yrityksen täytyy arkistoida tietojaan.  

Vaikka Microsoft tarjoaa tietojen suojausmekanismeja M365-palveluissaan, niiden tukeminen varmuuskopioilla on silti välttämätöntä. TNNetin M365-varmuuskopiointiratkaisulla saadaan huolehdittua se, että asiakkaan tärkeät datat ovat suojassa, kun yllä olevista ongelmista joku astuu näköpiiriin. Älä riskeeraa bisnestäsi virheiden varaan.

Niko Niinijärvi
Markkinointipäällikkö