4 syytä miksi yrityksen pitää siirtyä SD-WAN verkkoon

SD-WAN on tekniikkana vielä tuntematon monelle yrityksien IT-päättäjälle. SD-WAN on rinnastettavissa useiden toimipisteiden ratkaisuihin, kuten MPLS. Ainoana erona siinä on hinta ja joustavuus verrattuna MPLS-verkkoihin.

SD-WAN on suojattu virtuaalinen WAN arkkitehtuuriin rakennettu verkkoratkaisu, jolla voidaan yhdistää eri verkkoratkaisut yhdeksi kokonaisuudeksi. SD-WAN on suunniteltu yrityksille, joilla on enemmän kuin kaksi toimipistettä heidän yritysverkkoratkaisuissa. SD-WAN ratkaisua on mahdollista käyttää yhdessä esimerkiksi MPLS-verkon, kiinteän verkon tai 4G/5G-yhteyden avulla.

SD-WAN käyttää hyväkseen keskitettyä hallintaa, jonka avulla voidaan ajaa liikennettä niin tietoturvalisesti kuin alykästä liikenteenohjausta. SD-WAN on täysin operaattoririippumaton ratkaisu, jolloin yritys voi hankkia toimipisteisiinsä minkä tahansa operaattorin tietoliikenneyhteyden.

SD-WAN


Miksi yrityksen pitäisi siirtyä SD-WAN verkkoon?

 1. Säästöt
  SD-WAN mahdollistaa huomattavia säästöjä verrattuna MPLS-verkkoon. SD-WAN verkossa voit käyttää mitä tahansa operaattorin yhteyksiä ja tehdä kustannussäästöjä tämän kautta. SD-WAN -verkko on mahdollistaa sen että yrityksesi voi valita halvimman ja nopeimman liittymän ilman teknisiä rajoitteita.
 2. Automatisointi reitityksessä
  SD-WAN mahdollistaa ennustettavan sovellusten automatisoinnin, jolla tarkoitetaan että SD-WANin kautta tärkeät sovelluksesi voidaan reitittää toimipisteiden välille niin että suorituskyky sovelluksissa ei heikkene.
 3. Joustavuus
  MPLS-verkot on rajattu käyttämään vain yhtä operaattoria koko sopimuskauden ajan, kun SD-WAN mahdollistaa käyttää mitä tahansa operaattoria ja liittymätyyppiä palvelun takana. Voit myös käyttää päätoimipisteiden välillä MPLS-verkkoa, mutta pienet toimipisteet on mahdollista yhdistää SD-WANin avulla ja liittyää olemassa olevaan MPLS-verkkoon.
 4. Ketteryys
  Kasvavat organisaatiot tarvitsevat nopeasti uusia toimipisteitä ja palveluita heidän tarpeisiinsa, SD-WAN tai virtuaalinen verkko mahdollistaa nopean skaalausmahdollisuuden uusien toimipisteiden hankintaan.

MPLS-verkon ongelmana on sen hinta ja kankeus

Yleisesti MPLS-verkko rakennetaan asiakkaille yhden operaattorin toimesta ja ratkaisun kokonaiskustannus kasvaa aina erittäin korkeaksi tämän vuoksi. Toinen suuri ongelma on joustavuus. Asiakas pakoitetaan ostamaan tietoliikenneyhteys samalta operaattorilta kuin MPLS-verkko, jolloin asiakas ei saa varmasti parasta mahdollista ratkaisua toimipisteisiinsä teknisesti tai hinnallisesti.

SD-WAN korjaa nämä molemmat ongelmat. Olet täysin operaattoririippumaton ja pystyt kilpailuttamaan toimipisteisiisi parhaan mahdollisen teknisen ratkaisun, mutta samalla myös tehdä huomattavia kustannussäästöjä. Tietoturvasta huolehtii SD-WAN verkon toimittaja.

Asiakkaan parasta ajatellen

TNNetin SD-WAN ratkaisu tehdään aina ajatellen asiakkaan toimipisteiden tietoliikennetarpeita.  Me tutkimme asiakkaallemme aina parhaan mahdollisen tietoliikenneyhteyden toimipisteisiin, jolloin asiakas saa niin hinnalla kuin nopeudella parhaimman yhteyden toimipisteelle. Olemme operaattoriyhteistyössä Suomen jokaisen teleoperaattorin kanssa, jolloin pystymme kartoittamaan asiakkaalle ratkaisun mitä he juuri tarvitsevat.

Haluatko tutustua SD-WAN palveluun? Voit lukea lisää edellisestä blogistamme: Mikä on SD-WAN? 

Otahan yhteyttä myyntitiimiimme ja kerromme mielellämme miten voit tehdä huomattavia kustannussäästöjä yrityksellesi.

Sophos


Kiinnostuitko SD-WAN-ratkaisustamme?

Jätä yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Lupaamme olla sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana työpäivänä!

Niko Niinijärvi
Markkinointipäällikkö