Pilvipalveluiden ABC – Osa 3: Hybrid- ja multicloud

Olemme käsitelleet aikaisemmissa blogeissa, mikä on julkinen pilvi (Public cloud) sekä yksityinen pilvi (Private cloud). Tällöin tiedämme jo oikeastaan kaikki tarvittavat perusteet kahdesta yleisimmästä pilvivaihtoehdosta, joita yleisesti käytetään ja joihin muut ratkaisumallit pohjautuvat yrityksien pilvipalveluissa.

Lue blogikirjoitus

Lue myös aiemmat blogikirjoitukset

24.6.2020

Pilvipalveluiden ABC – Osa 2: Yksityinen pilvi

Yksityinen pilvi (Private Cloud) on organisaatiolle rakennettu yrityskohtainen pilvipalveluratkaisu. Tyypillisesti yksityinen pilvi ei ole lainkaan saatavilla julkisesta internet-verkosta ja sitä hallinnoidaan ainoastaan suoraan yrityksen sisäverkosta tai suojattujen etäyhteyksien kautta.

Lue blogiteksti

25.5.2020

Pilvipalveluiden ABC – Osa 1: Julkinen pilvi

Julkinen pilvi (Public Cloud) on virtuaalinen palvelinympäristö, jonka palveluntuottaja on tehnyt tavoitettavaksi julkisen Internet-verkon kautta. Resurssit voivat erota eri toimittajien välillä kapasiteetin, ohjelmistojen tai virtuaalisten laitteiden välillä.

Lue blogiteksti

25.5.2020

Pilvipalveluiden ABC – Blogisarja pilvistä ja niiden käytöstä

Pilvipalvelut ovat avanneet meille uusia mahdollisuuksia käyttää palveluitamme verkon yli, jotka aikaisemmin olivat käytettävissä vain oman sisäverkon sisällä.

Lue blogiteksti

30.4.2020

Luota omaan verkkotunnusvälittäjään

Jo jonkin aikaa monet verkkotunnuksien omistajat ovat saaneet yhteydenottoja ulkomaalaisilta toimijoilta, että heidän oman .fi verkkotunnuksen muita verkkotunnuspäätteitä on yritetty varata.

Lue blogiteksti

24.3.2020

Järjestelmän laatu mitataan poikkeustilanteissa

Normaalin vikaraportin sijasta ajattelin kirjoittaa tapahtuneesta vikatilanteesta blogitekstin. Vikaraportti vastaa tyypillisesti kysymyksiin: ”1. Mitä tapahtui?” ja ”2. Miten varmistetaan, että tämä ei tapahdu enää ikinä uudelleen?”

Lue blogiteksti

4.3.2020

Tietoturva edellä – VaultWall – virtuaalinen palomuuriratkaisu

Kyberturvallisuuskeskus ilmoitti 27.2.2020 että monissa eri Zyxelin verkkotallennus- ja palomuurilaitteissa on havaittu nollapäivähaavoittuvaisuus.

Lue blogiteksti

11.2.2020

Muutokset jatkuvat TNNetissä – vuorossa yhtiön johto

Viime viikolla asiakkaamme ja yhteistyökumppanit saivat lukea tuoteperheuudistuksesta, ja tällä viikolla haluan kertoa teille organisaatiomuutoksestamme.

Lue blogiteksti

4.2.2020

Mikä on Vault?

Vault on yritysasiakkaille kehitetty tuoteperhe, jonka avulla yritys voi hankkia kokonaisvaltaisen tietoliikenne- ja palvelinsaliratkaisun yhden toimittajan alta.

Lue blogiteksti

14.9.2019

Verkkoneuvottelu – uhka vai mahdollisuus?

Maailma muuttuu koko ajan hektisemmäksi ja ihmiset yrittävät arjessa käyttää työajan tehokkaammin, ettei aikaa mene matkusteluun ja ”ei niin” tuottavaan työhön.

Lue blogiteksti

9.6.2019

Asiantuntijasta myyjäksi ja takaisin

Kuulin joitain vuosia sitten Nordic Business Forumissa Jari Sarasvuon luennon, jossa hän sanoi osuvasti jotenkin näin: ”Kun on riittävästi rohkeutta alentaa itsensä myyjäksi, niin voi alkaa onnistua.”

Lue blogiteksti