Tietoturvaseteli – tuki yritysten tietoturvan kehittämiseen

Tietoturvaseteli on valtioneuvoston lokakuussa päättämä tietoturva kehittämiseen suunnattu tuki. Tietoturvasetelin tavoitteena on nostaa kriittisten yritysten tietoturvallisuuden tasoa.

Lue blogikirjoitus

Lue myös aiemmat blogikirjoitukset

15.11.2022

TNNet 20v ja tilikauden päätös

TNNet urani on kestänyt jo kymmenen vuotta, ja tilikauden vaihteesta on tullut tavallaan oman kalenterivuoteni taitekohta.

Lue blogiteksti

10.11.2022

Kybersää 09/2022 – vilkaisu kyberturvallisuuteen

Talouden ja politiikan ilmiöt vaikuttavat voimakkaasti kyberturvallisuuteen. Digitaalisuus läpi leikkaa koko organisaation toimintaa. Muutokset kansainvälisessä turvallisuustilanteessa vaikuttavat merkittävästi organisaatioiden jatkuvuuteen ja riskienhallintaan.

Lue blogiteksti

31.10.2022

DNS-hallinta – Mikä se on ja mitä oudot lyhenteet tarkoittavat

Useasti sana domain liitetään verkkotunnukseen ja siihen että kotisivut aukeavat tietystä domainista.

Lue blogiteksti

28.9.2022

Kybersää 08/2022 – vilkaisu kyberturvallisuuteen

Kyberhyökkäykset ovat lisääntyneet maailmanlaajuisesti kuluvan vuoden aikana. Samalla niitä kohdistuu kasvavassa määrin myös Suomeen.

Lue blogiteksti

13.9.2022

Kyberhyökkäyksien uhkataso on noussut Suomessa

Kyberturvallisuuskeskus on juuri ilmoittanut, että kyberhyökkäykset ovat lisääntyneet Suomessa kuluvan vuoden aikana.

Lue blogiteksti

12.9.2022

Kontit muuttavat maailmaa

Kun rahdit siirtyivät aikanaan kontteihin, ei varmaan kukaan ajatellut vihreitä arvoja, vaan nopeampaa ja helpompaa tavaran liikuttamista.

Lue blogiteksti

16.8.2022

DDoS hyökkäykset – Mitä ne ovat, miksi niitä tehdään ja kuinka niiltä voi suojautua?

Palvelunestohyökkäys (engl. DoS attack) tarkoittaa verkkohyökkäystä, jossa pyritään estämään verkkosivuston tarkoitettu käyttö. Yleisesti hyökkäys toteutetaan niin, että verkkopalveluun/laitteeseen kohdistetaan niin paljon liikennettä, että tämä ei käytännössä kykene palvelemaan asiakkaitaan.

Lue blogiteksti

6.6.2022

Varautumissuunnitelma – mistä lähteä liikkeelle?

Mitä tapahtuu, kun tuulettimeen osuu oikein isosti ja yrityksen verkkopalvelut ovat poissa pelistä? Kuinka paljon katkos maksaa yritykselle? Näiden kysymysten kautta on hyvä lähestyä varautumissuunnitelmaa ja jatkuvuussuunnitelmaa miettimällä.

Lue blogiteksti

30.5.2022

Webinaaritallenne: Merkittäviä säästöjä modernilla verkkoratkaisulla SD-WAN

SD-WAN webinaarin aiheena on ” Merkittäviä säästöjä modernilla verkkoratkaisulla ” ja webinaari on suunnattu verkkoasioista päättäville ja päätöksentekoon osallistuville henkilöille.

Lue blogiteksti

10.5.2022

Webinaaritallenne: Tietoturva yrityspäättäjille

Webinaaritallenteessa  kerrotaan tietoturvan nykyaikaisia uhkakenttiä ja ajankohtaisia esimerkkejä hakkeroinneista, sekä paljonko puutteellinen tietoturva on tullut pahimmillaan maksamaan.

Lue blogiteksti

14.4.2022

Oikein konfiguroidut SPF-tietueet ja sähköpostin toimitusvarmuus

Havainnoimme, että hyvin monella organisaatiolla on käytössä virheellisiä asetuksia domainin SPF-tietueissa (Sender Policy Framework).

Lue blogiteksti

31.1.2022

TOP 5 kyberuhat – kuinka suojautua niiltä?

Kyberhyökkäyksien määrä kasvaa jatkuvasti ja on kasvanut ”korona-tilanteen” alkamisesta huimia määriä.

Lue blogiteksti

12.10.2021

Sakari Pöyhönen on nimitetty TNNetin myyntijohtajaksi 11.10.2021 alkaen

KTM Sakari Pöyhönen on nimitetty TNNet Oy:n myyntijohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 11.10.2021.

Lue blogiteksti

3.9.2021

Tietoverkko- ja tietoturvaratkaisut: Hotellit ja majoitusala

Tulevaisuuden hotellialalla digitaalisuus ja teknologian kehittyminen tulee näkymään vahvemmin niin vieraiden käyttökokemuksessa kuin hotellin päivittäisessä toiminnassa.

Lue blogiteksti

16.3.2021

Miksi siirtyä pilvipalveluihin?

Pilvipalvelut ovat kuluneen vuoden aikana tulleet entistä ajankohtaisemmiksi ja niiden ympärillä keskustelua käydään nyt enemmän kuin koskaan aiemmin.

Lue blogiteksti

15.2.2021

Phishing – Varo tietojenkalastelua

Phishing (suom. Tietojenkalastelu) on yksi yleisimmistä hyökkäysmenetelmistä mitä verkossa käytetään.

Lue blogiteksti

4.2.2021

Kannattaako konesalipalveluita ulkoistaa?

Palvelimia sijoitetaan yritysten omista tiloista aina huipputurvallisiin laitesaleihin, joissa kaikissa on omat hyvät ja huonot puolensa.

Lue blogiteksti

18.1.2021

Mikä on Ransomware?

Ransomware (kiristyshaittaohjelma) on ollut paljon esillä mediassa esimerkiksi Garminiin kohdistuneessa kyberhyökkäyksen muodossa.

Lue blogiteksti

13.10.2020

4 syytä miksi yrityksen pitää siirtyä SD-WAN verkkoon

SD-WAN on tekniikkana vielä tuntematon monelle yrityksien IT-päättäjälle. SD-WAN on rinnastettavissa useiden toimipisteiden ratkaisuihin, kuten MPLS. Ainoana erona siinä on hinta ja joustavuus verrattuna MPLS-verkkoihin.

Lue blogiteksti

15.9.2020

Mikä on SD-WAN?

SD-WAN on uusi yritysverkkoratkaisu, jolla voidaan yhdistää eri yrityksen toimipisteet ja hallita niitä keskitetysti.

Lue blogiteksti

17.8.2020

Työharjoittelua koronan varjolla: Markus Hapuli

Työharjoittelua on tarjottu TNNetissä vuosien ajan korkeakouluopiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään osaamistaan tietoliikenne- sekä palvelinsalipalveluiden muodossa.

Lue blogiteksti

6.8.2020

Palvelemmeko asiakkaitamme hyvin? Asiakastyytyväisyysmittaus 2019

Me haluamme toteuttaa asiakkaillemme parasta mahdollista laatua, mitä markkinoilta saa ja samalla palvella asiakkaitamme mahdollisimman nopeasti, jotta asiakkaat saavat juuri sitä palvelua mitä he ansaitsevat.

Lue blogiteksti

24.7.2020

Pilvipalveluiden ABC – Osa 3: Hybrid- ja multicloud

Olemme käsitelleet aikaisemmissa blogeissa, mikä on julkinen pilvi (Public cloud) sekä yksityinen pilvi (Private cloud). Tällöin tiedämme jo oikeastaan kaikki tarvittavat perusteet kahdesta yleisimmästä pilvivaihtoehdosta, joita yleisesti käytetään ja joihin muut ratkaisumallit pohjautuvat yrityksien pilvipalveluissa.

Lue blogiteksti

24.6.2020

Pilvipalveluiden ABC – Osa 2: Yksityinen pilvi

Yksityinen pilvi (Private Cloud) on organisaatiolle rakennettu yrityskohtainen pilvipalveluratkaisu. Tyypillisesti yksityinen pilvi ei ole lainkaan saatavilla julkisesta internet-verkosta ja sitä hallinnoidaan ainoastaan suoraan yrityksen sisäverkosta tai suojattujen etäyhteyksien kautta.

Lue blogiteksti

25.5.2020

Pilvipalveluiden ABC – Osa 1: Julkinen pilvi

Julkinen pilvi (Public Cloud) on virtuaalinen palvelinympäristö, jonka palveluntuottaja on tehnyt tavoitettavaksi julkisen Internet-verkon kautta. Resurssit voivat erota eri toimittajien välillä kapasiteetin, ohjelmistojen tai virtuaalisten laitteiden välillä.

Lue blogiteksti

25.5.2020

Pilvipalveluiden ABC – Blogisarja pilvistä ja niiden käytöstä

Pilvipalvelut ovat avanneet meille uusia mahdollisuuksia käyttää palveluitamme verkon yli, jotka aikaisemmin olivat käytettävissä vain oman sisäverkon sisällä.

Lue blogiteksti

30.4.2020

Luota omaan verkkotunnusvälittäjään

Jo jonkin aikaa monet verkkotunnuksien omistajat ovat saaneet yhteydenottoja ulkomaalaisilta toimijoilta, että heidän oman .fi verkkotunnuksen muita verkkotunnuspäätteitä on yritetty varata.

Lue blogiteksti

24.3.2020

Järjestelmän laatu mitataan poikkeustilanteissa

Normaalin vikaraportin sijasta ajattelin kirjoittaa tapahtuneesta vikatilanteesta blogitekstin. Vikaraportti vastaa tyypillisesti kysymyksiin: ”1. Mitä tapahtui?” ja ”2. Miten varmistetaan, että tämä ei tapahdu enää ikinä uudelleen?”

Lue blogiteksti

4.3.2020

Tietoturva edellä – VaultWall – virtuaalinen palomuuriratkaisu

Kyberturvallisuuskeskus ilmoitti 27.2.2020 että monissa eri Zyxelin verkkotallennus- ja palomuurilaitteissa on havaittu nollapäivähaavoittuvaisuus.

Lue blogiteksti

11.2.2020

Muutokset jatkuvat TNNetissä – vuorossa yhtiön johto

Viime viikolla asiakkaamme ja yhteistyökumppanit saivat lukea tuoteperheuudistuksesta, ja tällä viikolla haluan kertoa teille organisaatiomuutoksestamme.

Lue blogiteksti