Lue myös aiemmat blogikirjoitukset
15.2.2021
Phishing – Varo tietojenkalastelua
Phishing (suom. Tietojenkalastelu) on yksi yleisimmistä hyökkäysmenetelmistä mitä verkossa käytetään.
4.2.2021
Kannattaako konesalipalveluita ulkoistaa?
Palvelimia sijoitetaan yritysten omista tiloista aina huipputurvallisiin laitesaleihin, joissa kaikissa on omat hyvät ja huonot puolensa.
18.1.2021
Mikä on Ransomware?
Ransomware (kiristyshaittaohjelma) on ollut paljon esillä mediassa esimerkiksi Garminiin kohdistuneessa kyberhyökkäyksen muodossa.
13.10.2020
4 syytä miksi yrityksen pitää siirtyä SD-WAN verkkoon
SD-WAN on tekniikkana vielä tuntematon monelle yrityksien IT-päättäjälle. SD-WAN on rinnastettavissa useiden toimipisteiden ratkaisuihin, kuten MPLS. Ainoana erona siinä on hinta ja joustavuus verrattuna MPLS-verkkoihin.
15.9.2020
Mikä on SD-WAN?
SD-WAN on uusi yritysverkkoratkaisu, jolla voidaan yhdistää eri yrityksen toimipisteet ja hallita niitä keskitetysti.
17.8.2020
Työharjoittelua koronan varjolla: Markus Hapuli
Työharjoittelua on tarjottu TNNetissä vuosien ajan korkeakouluopiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään osaamistaan tietoliikenne- sekä palvelinsalipalveluiden muodossa.
6.8.2020
Palvelemmeko asiakkaitamme hyvin? Asiakastyytyväisyysmittaus 2019
Me haluamme toteuttaa asiakkaillemme parasta mahdollista laatua, mitä markkinoilta saa ja samalla palvella asiakkaitamme mahdollisimman nopeasti, jotta asiakkaat saavat juuri sitä palvelua mitä he ansaitsevat.
24.7.2020
Pilvipalveluiden ABC – Osa 3: Hybrid- ja multicloud
Olemme käsitelleet aikaisemmissa blogeissa, mikä on julkinen pilvi (Public cloud) sekä yksityinen pilvi (Private cloud). Tällöin tiedämme jo oikeastaan kaikki tarvittavat perusteet kahdesta yleisimmästä pilvivaihtoehdosta, joita yleisesti käytetään ja joihin muut ratkaisumallit pohjautuvat yrityksien pilvipalveluissa.
24.6.2020
Pilvipalveluiden ABC – Osa 2: Yksityinen pilvi
Yksityinen pilvi (Private Cloud) on organisaatiolle rakennettu yrityskohtainen pilvipalveluratkaisu. Tyypillisesti yksityinen pilvi ei ole lainkaan saatavilla julkisesta internet-verkosta ja sitä hallinnoidaan ainoastaan suoraan yrityksen sisäverkosta tai suojattujen etäyhteyksien kautta.
25.5.2020
Pilvipalveluiden ABC – Osa 1: Julkinen pilvi
Julkinen pilvi (Public Cloud) on virtuaalinen palvelinympäristö, jonka palveluntuottaja on tehnyt tavoitettavaksi julkisen Internet-verkon kautta. Resurssit voivat erota eri toimittajien välillä kapasiteetin, ohjelmistojen tai virtuaalisten laitteiden välillä.
25.5.2020
Pilvipalveluiden ABC – Blogisarja pilvistä ja niiden käytöstä
Pilvipalvelut ovat avanneet meille uusia mahdollisuuksia käyttää palveluitamme verkon yli, jotka aikaisemmin olivat käytettävissä vain oman sisäverkon sisällä.
30.4.2020
Luota omaan verkkotunnusvälittäjään
Jo jonkin aikaa monet verkkotunnuksien omistajat ovat saaneet yhteydenottoja ulkomaalaisilta toimijoilta, että heidän oman .fi verkkotunnuksen muita verkkotunnuspäätteitä on yritetty varata.
24.3.2020
Järjestelmän laatu mitataan poikkeustilanteissa
Normaalin vikaraportin sijasta ajattelin kirjoittaa tapahtuneesta vikatilanteesta blogitekstin. Vikaraportti vastaa tyypillisesti kysymyksiin: ”1. Mitä tapahtui?” ja ”2. Miten varmistetaan, että tämä ei tapahdu enää ikinä uudelleen?”
4.3.2020
Tietoturva edellä – VaultWall – virtuaalinen palomuuriratkaisu
Kyberturvallisuuskeskus ilmoitti 27.2.2020 että monissa eri Zyxelin verkkotallennus- ja palomuurilaitteissa on havaittu nollapäivähaavoittuvaisuus.
11.2.2020
Muutokset jatkuvat TNNetissä – vuorossa yhtiön johto
Viime viikolla asiakkaamme ja yhteistyökumppanit saivat lukea tuoteperheuudistuksesta, ja tällä viikolla haluan kertoa teille organisaatiomuutoksestamme.
4.2.2020
Mikä on Vault?
Vault on yritysasiakkaille kehitetty tuoteperhe, jonka avulla yritys voi hankkia kokonaisvaltaisen tietoliikenne- ja palvelinsaliratkaisun yhden toimittajan alta.
14.9.2019
Verkkoneuvottelu – uhka vai mahdollisuus?
Maailma muuttuu koko ajan hektisemmäksi ja ihmiset yrittävät arjessa käyttää työajan tehokkaammin, ettei aikaa mene matkusteluun ja ”ei niin” tuottavaan työhön.
9.6.2019
Asiantuntijasta myyjäksi ja takaisin
Kuulin joitain vuosia sitten Nordic Business Forumissa Jari Sarasvuon luennon, jossa hän sanoi osuvasti jotenkin näin: ”Kun on riittävästi rohkeutta alentaa itsensä myyjäksi, niin voi alkaa onnistua.”
21.4.2019
IDS – Tutkitko ennen kuin hutkit? Osa 2
IDS-palvelumme tarjoaa avoimen lähdekoodin suurimmat edut, jotka on palvelun hinta ja kustomoitavuus. Palvelun hintaa eivät nosta lisenssimaksut laitevalmistajille, maksat vain ainoastaan palvelusta.
20.2.2019
IDS – Tutkitko ennen kuin hutkit?
Aikaisemmassa blogissani perehdyttiin siihen, miten TNNetin IDS-palvelu syntyi ja mistä se sai alkunsa. Tuossa blogissa ei kuitenkaan sen tarkemmin pureuduttu itse IDS-palvelun syviin synteihin
15.2.2019
Tiedustelulainsäädännön tekniset haasteet
Tiedustelulainsäädännöstä käytävä keskustelu aiheuttaa tunteita suuntaan ja toiseen. Tarkkaan ottaen hallituksen esitys laiksi tietoliikennetiedustelusta siviilitiedustelussa.
9.1.2019
Ketterä tuotekehitys IDS – Sparta Consulting
GDPR:n ympärillä pöhinä kävi kuumimmillaan vuoden 2018 alussa, mekin saimme useita yhteydenottoja
7.1.2019
Miksi blogaamme ja miksi vasta nyt?
Avaan tämän blogitekstin niin kliseisellä tavalla kuin sanomalla ”Uusi vuosi ja uudet kujeet”. Uudenvuodenlupauksemme on julkaista blogi, jossa tarjoamme asiakkaillemme